RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Все як у Кіплінга": Путін потрапив на влучну карикатуру через заяви про ворогів Росії

У мережі з'явилася нова карикатура на президента РФ Володимира Путіна і висловлені ним у посланні до Федеральних зборів 21 квітня заяви про ворогів Росії.

Сатиричну картинку відомого художника-карикатуриста Сергія Йолкіна опублікувано в Telegram-каналі "Йолкін карикатури".

"Ми хочемо мати добрі відносини з усіма учасниками міжнародного спілкування. Але ми бачимо, що відбувається в реальному житті. Як я вже сказав, чіпляють Росію то тут, то там без всяких причин. І, звичайно, навколо них відразу ж, як навколо Шерхана , крутяться всякі дрібні табаки. Все як у Кіплінга. Підвивають для того, щоб задобрити свого суверена", - сказав Путін під час послання.

В описі до карикатурі відзначається, що послання вводить нову системну модель, засновану на кіплінгівських фреймах: західні "шакали", які виконують волю "Шер-хани" в особі США, а Росія - "Акелла", який не може промахнутися.

"Єдине, що "Акелла" позначив в частині зовнішньополітичного меседжу - застереження "шакалам", щоб вони не перетинали "червону лінію", про розташування якої нікому, крім нього, невідомо", - йдеться в описі.

Як повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін у своєму посланні до Федеральних зборів 21 квітня застеріг країни світу від перетину "червоних ліній" у відносинах з Росією і пригрозив світу ядерною зброєю.