RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Чи заведуть кримінальну справу проти Медведчука: генпрокурор розкрила деталі

З українським народним депутатом і кумом президента Росії Володимира Путіна Віктором Медведчуком, проти якого ДБР відкрило кримінальне провадження за статтею "держзрада", працюватимуть кращі адвокатські компанії, і це треба брати до уваги.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" 22 квітня розповіла генеральний прокурор Ірина Венедиктова, пише "ТСН".

Ведуча ток-шоу запитала, чи реально залучити Медведчука до відповідальності за кейсом незаконного переміщення нафтопродуктів через кордон поза митного кордону, а не за сприяння анексії Криму.

"Я не можу говорити якісь певні речі, тому що це мій суб'єкт. Будь народний депутат - це мій суб'єкт. Підозру буду підписувати я. Чи можемо? Так, можемо. Бачу перспективу? Так, бачу. Працюють правоохоронні органи? Працюють. Слідство триває. Коли ми вийдемо на процесуальний документ, підписаний генеральним прокурором Венедиктовою? Дату я вам назвати не можу. Але ця робота ведеться", - відповіла Венедиктова.

Генпрокурор додала, що це копітка робота і все не так просто.

"Навіть правильне документування і процесуальне оформлення всього того, що потім буде представлено в суді, все те, з чим буде знайомитися сторона захисту - має бути бездоганно. Тому що працюватимуть на цих людей кращі адвокатські компанії - і ми з вами це чудово розуміємо" , - зазначила вона.

Читайте також матеріал "Апострофа": "НеУкраїнський вибір": як Зеленський вичавлює Медведчука "за поребрик" до кума.