RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

У Зеленського розповіли, чи готові запросити Путіна на переговори до Києва

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак прокоментував пропозицію глави держави Володимира Зеленського президенту РФ Володимиру Путіну про зустріч на Донбасі і розповів, чи готові в Україні запросити Путіна в Київ.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Ліга".

За словами Єрмака, пропозиція Зеленського до Путіна про зустріч на Донбасі виникла після перемовин на рівні радників президентів України і РФ.

"Під час відеоконференції політичних радників пан Козак запропонував зустрітися на лінії зіткнення і там провести засідання на рівні радників. На що я йому відразу парирував, що у мене з цим точно немає проблем і я досить часто там буваю. І, доповідаючи президенту про відеоконференцію, я розповів і про цей момент переговорів. Ну а далі можу лише процитувати нашого президента, коли він звернувся до Путіна: "Я готовий піти ще далі і запропонувати вам зустрітися у будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна", - розповів Єрмак.

Він додав, що пропозиція Зеленського свідчить про те, що Україна готова до продовження переговорів.

"Це важливо зробити там, де військовослужбовці України щодня захищають свою Батьківщину і подивитися в очі людям, які щодня ризикують життям. За нашою інформацією, останнім часом переважна кількість убитих українців – це жертви снайперів. Причому снайперів, які, за нашою інформацією, мають, зокрема, російське походження", - зауважив Єрмак.

Він також прокоментував відмову Кремля від зустрічі на Донбасі і розповів, чи можлива зустріч президентів РФ і України в Києві.

"Ні, я вважаю це (зустріч Путіна і Зеленського - "Апостроф") некоректним", - коротко відповів Єрмак.

Як повідомляв "Апостроф", у Кремлі відреагували на оприлюднену президентом Володимиром Зеленським у відеозверненні пропозицію до російського президента Володимира Путіна про зустріч на Донбасі. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що для цього повинні бути передумови.