RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

25 травня

Всі новини

У Кремлі побічно підтвердили переговори по зустрічі Зеленського з Путіним: перші деталі

У Кремлі заявили, що не проти зустрічі Володимира Зеленського з Володимиром Путіним, але не хочуть говорити про війну на Донбасі.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Бажання розмовляти завжди можна тільки вітати. Такий діалог може стосуватися тільки проблематики двосторонніх відносин. Тобто цей діалог не може здійснюватися виходячи з цілей пошуків врегулювання на південному сході України", - заявив Пєсков.

Пєсков зазначив, що порядок можливої зустрічі президентів вимагає прояснення багатьох деталей.

"Чесно кажучи, якщо ми правильно зрозуміли, президент України говорив саме про те, що Донбас треба обговорювати і для цього потрібна зустріч", - сказав Пєсков, зазначивши, що це не зовсім корелює з поданням президента Росії про наповнення такої зустрічі. - Тому в будь-якому випадку має бути прояснено ще багато деталей ".

Президент РФ Володимир Путін відповів на пропозицію президента України Володимира Зеленського про зустріч на передовій на Донбасі і заявив, що згоден зустрітися з главою нашої держави, але в Москві.

При цьому у посланні Володимир Путін пригрозив "ворогам Росії", однак оминув тему війни на Донбасі і згадав про Україну лише в контексті так званих "держпереворотів".