RU  UA

Це велика угода: експерт пояснив, навіщо Кабмін звільнив Коболєва

Заміну Кабінетом Міністрів керівника "Нафтогазу" Андрія Коболєва на Юрія Вітренка, яка відбулася 28 квітня, слід розглядати як велику угоду. Це сприятиме призначенню нового обличчя на пост міністра енергетики.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив політичний експерт Олег Голубенко.

"Я думаю, що це треба розглядати загалом як велику угоду. Питання в тому, що у нас Вітренка намагалися призначити на посаду міністра енергетики. А це ключове міністерство, оскільки там стикаються інтереси цілого ряду фінансово-промислових груп, які мають свої впливи та свої фракції. Ми пам'ятаємо, що кілька разів не могли провести цю кандидатуру. Якась з груп, які асоціюють з тим чи іншим олігархом, просто не давала голоси в потрібний момент", - пояснив Голубенко.

На думку експерта, це чергова спроба поділити сфери впливу та роздерибанити бюджетні кошти.

"Тому я думаю, що це просто спроба домовитися та розподілити такі сфери впливу. Розміняти одне на інше та погодити призначення іншої особи на посаду міністра і все це зав'язати в один блок інтересів. Продовжується певний такий дерибан. Паразитування, як на мене, на нас, на бюджеті, на державі, взагалі на ресурсах в такий спосіб", - резюмував експерт.