RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 42.05
  • НБУ:EUR 38.90
НБУ:USD  42.05
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Зеленський прибув з візитом до Польщі і почув важливі слова: фото, відео і всі подробиці

У понеділок, 3 травня, президент України Володимир Зеленський побував з робочим візитом у Польщі.

"Апостроф" розповідає все, що відомо про візит.

Володимир Зеленський взяв участь у святкуванні 230-річчя Конституції Польщі, а також провів зустріч з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою і лідерами інших держав.

Як заявили в Офісі президента, Зеленський підписав декларацію "п'яти країн" - Україна, Польща, Латвія, Литва і Естонія задекларували плани щодо співпраці.

"Висловлюємо впевненість, що успіх нашої спільної спадщини і спільного дому, корінням яких є європейська цивілізація, вимагає, щоб Європа, як і будинок, будувалася на фундаментальних цінностях і принципах", - йдеться в документі.

Після загальної зустрічі президентів відбулися двосторонні переговори Дуди із Зеленським.

Як заявив Дуда, на саміті НАТО в червні 2021 року планується обговорити дорожню карту, яку Україна повинна виконати для членства в альянсі.

"По-перше, це питання безпеки України, а в зв'язку з цим і безпеки всієї Центральної Європи. А по-друге, це питання також формальної вказівки Україні шляху, по якому вона повинна йти в напрямку членства, дорожньої карти до цього членства, яке зараз має фундаментальне значення і за яке Україна бореться ", - сказав Дуда.

Також він обіцяв відвідати Україну на відкриття "Кримської платформи" влітку цього року.

Як повідомляв "Апостроф", глава польського уряду Матеуш Моравецкій скликав термінову нараду глав урядів Вишеградської групи (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) через поведінку Росії. Зустріч буде присвячена російським актам саботажу в Чехії, ескалації ситуації в Україні та Білорусі та співробітництву Вишеградської четвірки в зміцненні безпеки в регіоні.