RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

"Додому не повернувся кожен п'ятий": Зеленський звернувся до українців у День перемоги над нацизмом, відео

Президент України Володимир Зеленський, який разом з головою ОПУ Андрієм Єрмаком з нагоди Дня перемоги над нацизмом поклав квіти у Парку слави, звернувся до українців із закликом до вдячності.

Відповідне відео опубліковано в Telegram-каналі глави держави.

"Що для нас перемога над нацизмом? Це подяка. Яка не має кордонів, термінів давності або географічного розподілу. Це пам'ять. Про її страшну ціну. Про те, що в Другій світовій загинуло понад вісім мільйонів українців. Що додому не повернувся кожен п'ятий українець . Що в цілому війна забрала не менше 50 млн людських життів ", - сказав президент.

Він додав, що раніше батьки розповідали про цю війну дітям, а дідусі - онукам. Однак з 2014-го все стало інакше, зазначив Зеленський. Тепер діти розповідають батькам, дідусям і бабусям про військові дії і відбиття ворожих атак.

"Нехай героїзм наших предків дає силу новому поколінню українських військових, наших захисників. З вірою в це, з надією на мир ми дякуємо і вклоняємося сьогодні українцям, які захищали і звільняли нашу землю від нацистів у Другій світовій війні", - резюмував президент.

Раніше "Апостроф" розповідав про головні факти і особливості Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в 2021 році.