RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Проект "Промінь": як Медведчук збирався створювати в Україні мережу агентів впливу РФ

Народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, якому у вівторок, 11 травня, пред'явлено підозру в державній зраді, планував створити в Росії мережу агентів з числа українських трудових мігрантів і студентів, які б займалися пропагандою на користь РФ.

Про це розповів у вівторок, 11 травня, під час спільного брифінгу з Генеральним прокурором Іриною Венедіктовою голова Служби безпеки України Іван Баканов.

"Ще один епізод стосується безпеки держави в інформаційній сфері - йдеться про підготовку Медведчуком і Козаком проекту "Промінь". На перший погляд, здається, що йдеться про створення організації, яка буде опікуватися українцями, що їдуть працювати і навчатись в РФ. Але справжня його мета - створення інфраструктури впливу на користь РФ через трудових мігрантів", - розповів Баканов.

За його словами, проект "Промінь" передбачав збір персональних даних українців з метою їх вербування і впливу на внутрішню політику України шляхом поширення російської пропаганди.

"Це, на думку слідства, однозначно антиукраїнська діяльність", - додав Баканов, оприлюднивши записи, зроблені Медведчуком на матеріалах щодо даного проекту.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 11 травня, співробітники СБУ прийшли з обшуками в будинку народного депутата України Віктора Медведчука. Закрема, співробітники правоохоронних органів прийшли до будинку Медведчука по вулиці Монтажників в Києві.

Додамо, що народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука підозрюють у розкраданні ресурсів в Криму і в передачі Російській Федерації секретних даних оборонного характеру.