RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

За що саме завели справу проти Медведчука: заява Венедиктової і Баканова

Крім державної зради, підозру в якій було пред'явлено у вівторок, 11 травня, народному депутату Віктору Медведчуку, політика підозрюють у розкраданні ресурсів в Криму.

Про це стало відомо на брифінгу Генпрокурора Ірини Венедиктової і голови СБУ Івана Баканова.

Під час брифінгу було продемонстровано запис, на якому нібито Медведчук розмовляє із заступником глави уряду Росії. У розмові йдеться про переоформлення ліцензій на бізнес в Криму, пов'язаний з неназваним родовищем. При цьому Медведчук каже, що "воював за ці ліцензії з 2012 року з Януковичем".

Припускається, що Медведчук обговорював з представником російського уряду кримське газове родовища "Глибоке".

За словами Івана Баканова, ТОВ "Нові проекти", яке отримало контроль за родовищем газу на шельфі Чорного моря, на думку слідства, афілійоване з Медведчуком.

Нагадаємо, що у вівторок, 11 травня, Генеральний прокурор Ірина Венедиктова підписала підозру в держзраді народному депутату Віктору Медведчуку..

Сьогодні ж співробітники правоохоронних органів прийшли до будинку Медведчука на вулиці Монтажників в Києві.

Охорона приватного володіння Медведчука викликала адвокатів і заявила, що політика немає вдома. Однак, за оперативною інформацією спецслужби, підозрюваний перебуває саме в цьому будинку.

Як повідомляв "Апостроф", в квітні 2021 року проти Віктора Медведчука і його соратника з ОПЗЖ Тараса Козака було відкрито кримінальне провадження за статтею "держзрада".

Слідство вважає, що громадська організація, якою керує Медведчук, сприяла проведенню незаконного референдуму і виборів в АР Крим і в місті Севастополі.