RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

В Україні створять законопроект про статус олігархів: в список можуть потрапити 13 осіб

Секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що при розробці закону про олігархів апарат Ради національної безпеки і оборони виходить з того, що до цієї категорії можна "впевнено віднести 13 осіб".

Про це він сказав під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Безпека країни" 11 травня.

Данилов додав, що на останньому засіданні Ради нацбезпеки і оборони президент Володимир Зеленський дав завдання апарату Ради нацбезпеки, Антимонопольному комітету і Офісу президента розробити закон про олігархів, які на сьогоднішній день мають дуже великий вплив на українську економіку, її внутрішньополітичні і зовнішньополітичні процеси.

"На мою думку, і за критеріями апарату РНБО, які ми враховуємо, готуючи цей документ, ми маємо на увазі 13 осіб, яких ми можемо з упевненістю віднести до олігархічного середовища. Які мають дуже великий вплив всередині і поза нашою країною", - сказав глава РНБО, не назвавши конкретних прізвищ.

У той же час колишній народний депутат, член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко з посиланням на свої джерела написав в своєму Telegram-каналі, що під критерії олігархів можуть потрапити Ринат Ахметов, Петро Порошенко, Дмитро Фірташ, Ігор Коломойський, Віктор Пінчук, Сергій Льовочкін, Віктор Медведчук, Вадим Новінський, Юрій Косюк, Олег Бахматюк, Костянтин Жеваго, подружжя Гереги.

Як розповідав "Апостроф", раніше відомий астролог Влад Росс поділився своїм прогнозом, що чекає на великих олігархів України найближчим часом.