RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Як у Венедиктової допитували Медведчука: всі подробиці

Народний депутат від політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук, якому оголосили про підозру в державній зраді, в середу, 12 травня, прийшов в Офіс генпрокурора, де поспілкувався зі слідчим.

"Апостроф" зібрав всю інформацію про допит політика.

Про готовність Віктора Медведчука прибути на допит до Офісу Генпрокурора повідомили його адвокати.

"Віктор Медведчук має намір сьогодні з’явитися у Генпрокуратуру для участі у слідчих діях і довести абсурдність усіх висунутих проти нього звинувачень", – йдеться в заяві юристів.

В другій половині дня 12 травня Медведчук прибув до генпрокурора для отримання повідомлення про підозру. Разом з ним до приміщення на Різницькій приїхали нардепи від ОПЗЖ Вадим Рабинович і Ілля Ківа. На короткому брифінгу біля входу в Офіс Генпрокурора, Медведчук заявив, що заперечує всі звинувачення. Політик заявив про тиск на нього і готовність до будь-якого сценарію. За його словами, "він не боїться нічого".

Щодо обшуків у його будинку напередодні, Медведчук зазначив, що на момент перебування силовиків за місцем його проживання та в офісі партії "ОПЗЖ" він знаходився у сусідній області разом із дружиною Оксаною Марченко.

Зайшовши в приміщення Офісу Генпрокурора, Медведчук повідомив, що він не може потрапити до генпрокурорки Ірини Венедиктової. За словами секретарки, у Венедиктової був "важливий дзвінок" і вона не пропустила Медведчука і супроводжуючих його осіб.

Тим часом біля приміщення Офісу Генпрокурора стався інцидент. Коли прибічники Медведчука Ілля Ківа і Вадим Рабинович давали коментарі, журналіст "Громадського" Богдан Кутєпов намагався їх перекричати, вигукуючи гасла на їх адресу.

Вийшовши з допиту, Медведчук розповів, що він поспілкувався зі слідчим, ознайомився зі складеною проти нього підозрою в державній зраді, але в рамках передбаченої законом процедури йому документ не вручили. Медведчук каже, що отримав лише копію і відмовився коментувати документ.

"Я це оцінюю (оголошення підозри - "Апостроф") в порядку політичних репресій і незаконного кримінального переслідування мене, з приводу яких пан Зеленський погрожував ще в 2019 році. Ось вони поступово реалізуються через правоохоронну систему", - заявив Медведчук.

Він зазначив, що ховатися від правоохоронців не збирається.

"Я готовий захищатися, оскільки не відчуваю ні в чому своєї провини. І вважаю, що сьогоднішній день все, що робиться, - це результат політичних репресій, тиску на мене як на главу політради партії, людини, дії якого з тих чи інших причин не подобаються владі", - говорить Медведчук.

Депутат додав, що не чув також про родовище "Глибоке" в окупованому Криму, на якому він, за даними слідства, за сприяння росіян незаконно видобував нафту і газ.

Також адвокат політика розповів, що одна зі статей, яку інкримінують Медведчуку - ст. 438 (Порушення звичаїв війни).

"Ми з прокурором дискутували, як таке може бути - порушення звичаїв війни, якщо Україна юридично не перебуває в стані війни ... Але як сказав прокурор," ну, ми так вважаємо ", - розповів один з адвокатів Медведчука.

Тим часом в Офісу Генпрокурора виступили з заявою з приводу допиту Віктора Медведчука.

"Підозрюваному вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою", - заявили в Офісі Генпрокурора.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 11 травня, співробітники СБУ прийшли з обшуками в будинку народного депутата України Віктора Медведчука. Закрема, співробітники правоохоронних органів прийшли до будинку Медведчука по вулиці Монтажників в Києві.

Додамо, що народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука підозрюють у розкраданні ресурсів в Криму і в передачі Російській Федерації секретних даних оборонного характеру.

Читайте також матеріал "Апострофа": Червоне світло Медведчуку: навіщо Зеленський вирішив добити кума Путіна.