RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

"З огляду на великий резонанс": скандал з дисертацією Киви отримав несподіване продовження

Народний депутат від партії "Опозиційна платформа – За життя" Ілля Кива може пройти повторний захист своєї кандидатської дисертації, якщо його наукову роботу відправлять на "глибинну перевірку".

Про це в програмі "Гостре питання" на телеканалі "Обозреватель" розповів радник міністра внутрішніх справ України, доктор філософії у галузі "Право" Володимир Мартиненко.

За словами радника Авакова, якщо під час написання експертного висновку виникають певні сумніви щодо наукової роботи, "її відправляють на повторну експертизу. Повторний захист відбувається вже в іншій спецраді якогось іншого вузу".

"Зважаючи на великий суспільний резонанс, я передбачаю, що експертна рада відправить роботу Ківи на повторну експертизу, тобто на повторний захист", – зауважив він.

Перевірка роботи Киви має з’ясувати, чи орієнтується нардеп в своїй роботі та чи зможе довести, що дисертаційна робота та інші наукові статті належать йому.

"Чи зможе Ілля Кива довести, що то його робота, що він у цьому розбирається, що там є наукові статті – це буде вже з’ясовано в результаті цієї глибинної перевірки. Але в мене є сумніви, що внаслідок всіх цих процесів Іллі Киві присвоять наукове звання "кандидат наук", – додав Мартиненко.

Як повідомляв "Апостроф", 26 квітня Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію з державного управління. Тема дисертації депутата - "Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)". Захист відбувався у державному Інституті підготовки кадрів держслужби зайнятості.