RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Зеленський заявив про "Діджитал революцію" в Україні: які послуги будуть доступні онлайн

Президент Володимир Зеленський повідомив, що єдиний портал державних послуг "ДІЯ" запускає місцеві петиції, а в день 30-річчя своєї незалежності Україна увійде в режим paperless: державні органи будуть приймати від громадян документи і довідки в електронному вигляді.

Про це він розповів під час виступу на Diia Summit Spring 2021 рамках Всеукраїнського форуму "Україна 30. Цифровізація".

Глава держави заявив, що Україна вже робить перші кроки до запровадження електронної демократії – в нашій країні працює єдиний портал державних послуг "Дія" і робота по цифровізації надання державних послуг триватиме.

"24 серпня 2021 року Україна увійде в режим paperless, як ми і обіцяли. Ніяких паперів для державних органів. Ніхто не зможе вимагати від громадянина України папірці або будь-які довідки (паперові - "Апостроф") для надання державних послуг. Ми зробимо все, щоб держава без паперу була справді не на папері ", - заявив Зеленський.

За словами глави держави, Україна вже зробила "діджитал революцію".

"Раніше, щоб отримати ряд дозволів, треба було платити хабарі, а зараз треба платити тільки за інтернет. Раніше це 10 кабінетів - зараз 1 сайт. Раніше це 50 довідок в чергах - зараз 3-4 кліки в смартфоні. Раніше тижні і місяці - зараз 10 або 20 хвилин, щоб відкрити ПП (ФОП) і ТОВ в режимі онлайн ", - заявив Зеленський.

Він також зазначив, що в минулому році бізнес онлайн відкривали 5% підприємців України, а зараз число онлайн реєстрацій зросло до 50%.

"Україна - перша країна в світі, де цифрові паспорти мають таку ж юридичну силу, як і паперові. У смартфоні тепер можна зареєструвати дитину, змінити місце реєстрації, також діють цифрові документи і десятки онлайн-послуг", - додав президент.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка дозволяє реєстрацію фізичної особи підприємця без участі державного реєстратора - через портал "Дія".