RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

В Україні спростять механізм реєстрації підприємців: що зміниться

На засіданні Кабінету міністрів України було ухвалено постанову, яка дозволяє реєстрацію фізичної особи підприємця без участі державного реєстратора - через портал "Дія".

Про це повідомили на сайті Міністерства юстиції.

У Мін'юсті нагадали, що вже протягом року послуги в сфері державної реєстрації фізичної особи-підприємця в Україні надаються онлайн з заявами, поданими в електронній формі через Єдиний вебпортал електронних послуг "Дія". За цей час понад 100 000 користувачів скористалися послугою щодо державної реєстрації фізичної особи підприємцем в електронному режимі.

За існуючим порядком, всі введені дані для реєстрації переглядає державний реєстратор, який і приймає подальші рішення. Нововведення має виключити "людський" фактор з процесу реєстрації.

"Тобто, людина авторизується і подає заявку про відкриття ФОП через портал "Дія". Після цього ця заявка передається до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань для проведення держреєстрації ПП. Тобто, вся перевірка даних буде проходити в реєстрах без участі людей ", - пояснили в Мін'юсті.

Як сказано в повідомленні, експериментальний проект буде проходити протягом двох років.

Результатом від нововведення має стати зменшення адміністративного навантаження, зокрема, зменшення черги і кількості людей, які фізично відвідують ЦНАП.

Крім цього, постанова повинна зменшити час на отримання такої послуги, усунути суб'єктивний фактор при державній реєстрації і, як наслідок, зменшити кількість необґрунтованих відмов.

Як повідомляв "Апостроф", Україна першою в світі прирівняла цифровий паспорт до звичайного. Біометричний паспорт і ID-карта в "Дії" з 23 серпня 2021 на законодавчому рівні стануть повним аналогом паперового і пластикового.