RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У США прийняли гучне рішення щодо санкцій проти "Північного потоку-2"

США не вводитимуть нові санкції проти "Північного потоку-2" і керівника компанії, яка займається будівництвом газопроводу.

Про це повідомили в прес-релізі Державного департаменту США.

У повідомленні говориться про зняття діючих обмежувальних заходів проти компанії Nord Stream 2 AG, яка займається будівництвом "Північного потоку-2", і її керівника Маттіаса Варніга, якого вважають союзником російського президента Володимира Путіна.

При цьому Держдепартамент США ввів санкції проти чотирьох суден і чотирьох юридичних осіб, які мають відношення до прокладання російського газопроводу. Зокрема, під санкції потрапила Морська рятувальна служба РФ.

Інформацію також підтвердила і Німеччина, пише Reuters.

"Існує президентськп відмовп щодо введення санкцій для компанії Nord Stream 2 і її генерального директора, який є громадянином Німеччини", - сказав 19 травня на прес-конференції міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас.

Як повідомляв "Апостроф", найбільша в Європейському парламенті фракція Європейської народної партії (ЄНП) виступила за розширення санкцій проти Росії, в тому числі відключення країни від SWIFT і зупинку газопроводу "Північний потік-2" на тлі агресії проти України, порушень прав людини і міжнародного порядку.