RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Рада звернулася до США з проханням з приводу "Північного потоку-2"

Народні депутати у п'ятницю, 21 травня, ухвалили Постанову про звернення до Конгресу США щодо запровадження санкцій проти будівництва газопроводу "Північний потік - 2", з якого недавно зняли санкції.

Про це повідомили в прес-службі парламенту.

Верховна Рада звернулася до Конгресу США із закликом завадити будівництву газопроводу "Північного потоку-2", який несе загрозу енергетичній безпеці України. Проект постанови підтримали 292 нардепи.

Зокрема, свої голоси віддали 217 нардепів з фракції "Слуга народу", 23 – з "Європейської солідарності", 17 – з "Голосу", 12 – з групи "Довіра", 10 – з "Батьківщини" та 7 – з групи "За майбутнє". Не голосували нардепи від "Опозиційної платформи – За життя".

Ініціатором постанови №5520 став голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Документ закликає США використати всі можливі законні інструменти, щоб зупинити будівництво газопроводу "Північний потік -2" шляхом запровадження санкцій.

Як наголошується в пояснювальній записці до документу, газопровід є одним із інструментів Росії у гібридній війні проти України. Водночас, метою "Північного потоку-2" є розділення Європи, посилення залежності ЄС від постачання російського газу та створення механізму тиску на Україна та інші держави Європи. Саме для відвернення ворожих дій РФ нардепи вважають за доцільне звернутись до палат Конгресу з проханням посилити санкційний тиск та завадити завершенню будівництва газопроводу.

Як повідомляв "Апостроф", у США ініціювали законопроект про скасування рішень адміністрації президента Джозефа Байдена щодо газопроводу "Північний потік - 2", з якого недавно зняли санкції.