RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Євросоюз заморозив економічну допомогу Білорусі на мільярди євро

Євросоюз заморозив 3 млрд євро економічної допомоги Білорусі у відповідь на затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Винищувач в небі і погроза збити літак: як силовики Лукашенка затримували Протасевича і що йому загрожує

Про це йдеться в повідомленні глави Єврокомісії Урсули фон дер Ляйен у Twitter.

Голова Єврокомісії зауважила, що надання допомоги Білорусі буде призупинено до того часу, поки країна "не стане демократичною". Фон дер Ляйен додала, що представники ЄС 24 травня обговорять заходи впливу щодо Білорусі в зв'язку з подіями в мінському аеропорту у неділю, 23 травня. За її словами, це будуть як ймовірні персональні санкції, так і обмеження щодо бізнесу, економічного і авіаційного секторів країни.

"Роман Протасевич повинен бути негайно звільнений, і ми будемо чинити тиск на режим (Лукашенка - "Апостроф") до того часу, поки він нарешті не почне поважати свободу преси і висловлення думки", - заявила глава Єврокомісії.

Як повідомляв "Апостроф", президенти Естонії Керсті Кальюлай, Латвії Егілс Левітс та Литви Гітанас Науседа закликають запровадити санкції щодо Білорусі й закрити повітряний простір над цією країною через інцидент із білоруським журналістом Романом Протасевичем.