RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Україна готує радикальні заходи щодо Білорусі після інциденту з літаком Ryanair

Президент Володимир Зеленський у понеділок, 24 травня, доручив уряду підготувати рішення про припинення авіасполучення з Республікою Білорусь і закриття її повітряного простору для перельотів з/в Україну. Анонсоване рішення має стати відповіддю на інцидент з літаком Ryanair, який змусили до посадки в Мінську для затримання його пасажира - опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Про це йдеться в повідомленні на сайті глави держави.

На нараді у президента проаналізували події навколо пасажирського літака компанії Ryanair, який 23 травня здійснив примусову посадку в аеропорту Мінська.

"Президент доручив уряду опрацювати рішення щодо припинення прямого авіасполучення між Україною та Республікою Білорусь і закриття повітряного простору Білорусі для здійснення авіаперельотів з України та до нашої держави", - йдеться в повідомленні .

Як повідомляв "Апостроф", в Білорусі відхрестилися від примушення до посадки літака, що прямував з Афін до Вільнюса в неділю, 23 травня. Командувач ВПС і військ ППО республіки Берар заявив, що ВПС Білорусі не примушували лайнер Ryanair до посадки, а директор Департаменту з авіації Мінтранспорту і комунікацій Республіки Білорусь Артем Сікорський повідомив, що інформація про загрозу теракту надійшла від бойовиків ХАМАС.