RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Є різні варіанти: Байден пояснив, чому США не будуть блокувати "Північний потік-2"

Президент США Джо Байден заявив, що США не будуть блокувати будівництво "Північного потоку-2" шляхом застосування санкцій до ключової німецької компанії-учасника будівництва в зв'язку з двома факторами.

Про це повідомляє Reuters.

За словами Байдена, він виступав проти будівництва "Північного потоку-2" ще на етапі запуску проекту, але утримався від санкцій, так як на час його вступу на посаду в січні 2021 року газопровід був фактично добудований.

"Проект був майже повністю завершений до часу, коли я прийшов на посаду. І питання не стоїть так, що я можу дозволити або не дозволити Німеччині робити щось... Застосувати санкції зараз, на мою думку, буде контрпродуктивно для наших європейських відносин", - сказав він.

Президент США додав, що Німеччина обізнана про позицію США по "Північному потоку", і американська сторона сподівається на те, що сторони зможуть "виробити варіанти, як будуть діяти з цим проектом далі".

Як повідомляв "Апостроф", в США ініціювали законопроект про скасування рішень адміністрації президента Джо Байдена щодо газопроводу "Північний потік-2", з якого недавно зняли санкції.