RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

У Сочі проходить зустріч Путіна і Лукашенка: перші подробиці

У п'ятницю, 28 травня, у Сочі (РФ) проходить зустріч президента Росії Володимира Путіна і невизнаного лідера Білорусі Олександра Лукашенка. Темами розмови лідерів країн стали події із захопленням в Білорусі пасажирського літака Ryanair і утворення Союзної держави.

Про це йдеться в повідомленні Telegram-каналу "Раньше всех. Ну почти".

Путін назвав безпрецедентні події в Білорусі "черговим витком" і "сплеском емоцій". У свою чергу Лукашенко повідомив, що покаже Путіну документи про те, що відбувається в Білорусі, і поскаржився на блокаду європейськими країнами авіакомпанії Belavia.

"Я вас проінформую. Я, користуючись таким довірливим ставленням, захопив деякі документи. Покажу вам, щоб ви розуміли, що відбувається і що це за люди", - заявив Лукашенко.

Коментуючи ситуацію про примус до посадки білоруськими силовиками літака з пасажирами, Путін про згадав про ситуацію з перевіркою борту президента Болівії.

"Борт президента Болівії свого часу посадили для перевірки, його вивели звідти - і була тиша", - заявив Путін. (Ймовірно, йдеться про посадку у Відні в 2013 році лайнера, на якому летів Ево Моралес. Тоді на борту шукали Едварда Сноудена - "Апостроф").

Також сторони на третіх за рік переговорах зупинилися на питання створення Союзної держави, до якої має увійти Білорусь.

Як заявив Путін, інтеграція двох країн повинна йти не поспішаючи та відповідно до інтересів сторін.

Як повідомляв "Апостроф", 26 травня, білоруський лідер Олександр Лукашенко на зустрічі з парламентарями в Будинку уряду заявив, що українці відчувають крайню нужденність, а західні країни не зуміли домовитися про санкції проти Білорусі.