RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Україна першою отримає пакет Цілей партнерства з НАТО: в Міноборони розкрили деталі важливого рішення

Північноатлантичний Альянс відзначив прогрес України у реформуванні сектору безпеки і оборони, та Київ одним з перших отримає оновлений пакет Цілей партнерства.

Про це інформує прес-служба Міноборони України.

28 травня відбулося засідання Комітету з партнерства та колективної безпеки НАТО у форматі Процесу планування та оцінки сил з Україною, в якому взяли офіційні представники Києва.

Зокрема, союзники відзначили прогрес України у реформуванні сектору безпеки і оборони, та виконанні Цілей партнерства попереднього періоду, та додали, що Київ - один з найважливіших союзників Альянсу.

"Україна є та залишається найбільш важливим партнером Альянсу. НАТО підтримує незалежність та територіальну цілісність України. Ми продовжимо надавати допомогу Україні у здійсненні необхідних реформ та розвитку спроможностей сил безпеки і оборониˮ, - зазначив помічник Генерального секретаря НАТО з питань операцій Джон Манза.

У прес-службі Міноборони зазначили, що оновлений пакет Цілей партнерства для України містить завдання і заходи на період до 2025 року. У ньому також наведено сили і засоби, які офіційний Київ готує для участі у програмі "Партнерство заради мируˮ, операціях та місіях Альянсу.

Під час обговорення одразу кілька країн-союзників відмітили прогрес оборонної реформи в Україні, а також зусилля, які докладаються заради наближення нашої країни до стандартів НАТО.

"Делегації України та Альянсу підтримали запропонований документ та домовились перейти до наступного етапу його узгодження — направлення на розгляд Північноатлантичної Ради", - підсумували у Міноборони.

Раніше ми розповідали, чому Україну не запросили на закритий саміт НАТО.