RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Про переговори в Мінську можна забути: у Зеленського жорстко відповіли на заяву Лукашенка

У середу, 2 червня, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що може надати можливість допитати затриманого ексголовного редактора Telegram-каналу "NEXTA" Романа Протасевича так званим слідчим з ОРДЛО. Після цього Мінськ не може вважатися нейтральним майданчиком для проведення міжнародних переговорів, вважає радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Лукашенко заявив, що готовий надати можливість так званим слідчим з тимчасово окупованих територій України допитати Романа Протасевича. Він пояснив це проведенням "розслідування" в ОРДЛО щодо нібито участі ексголовного редактора Telegram-каналу "NEXTA" в бойових діях на Донбасі в складі батальйону "Азов".

Варто відзначити, що засновник полку "Азов" Андрій Білецький раніше підтверджував присутність Протасевича в полку, але лише як журналіста, а не бійця.

Подоляк також підкреслив, що спроби Лукашенко визнати так звані республіки на території Донбасу, зустрінуть жорстку реакцію України та всього цивілізованого світу.

"Україна не дозволить нікому порушувати свій суверенітет і територіальну цілісність. Якщо Лукашенко поставить себе на один рівень з окупантами в Луганську, то це буде означати й відповідне ставлення до нього", - додав він.

На думку Подоляка, після таких заяв Білорусь припиняє бути нейтральною країною для проведення міжнародних переговорів, в тому числі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) по Донбасу.

"Мінськ більше не може вважатися респектабельним та нейтральним міжнародним майданчиком", - сказав Подоляк.

Нагадаємо, раніше в Білорусі заявили, що вийшли з Росією на фінішну пряму за погодженням всіх союзних програм.