RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Це зовсім інша ситуація": Лукашенко заговорив про страту Протасевича, але не в Білорусі

У середу, 2 червня, під час засідання за участю членів уряду невизнаний білоруський лідер Олександр Лукашенко підтвердив, що опозиційному журналісту Роману Протасевичу, літак з яким було примусово посаджено в Мінську, може загрожувати страта.

Про це стало відомо з опублікованої трансляції засідання на каналі "Білорусь".

Зокрема, коментуючи звернення представників "прокуратури" так званої ЛНР з проханням дозволити їм допит затриманого журналіста, Лукашенко не виключив можливої його страти на Донбасі.

"[Протасевич] кричав в літаку, що йому загрожує смертна кара, а наші журналісти виправдовували, що у нас не передбачена за такою статтею смертна кара, а 15 років. Він знав, що говорив. Він розумів, що там, на сході України йому можуть бути пред'явлені претензії - і це вже зовсім інша ситуація", - заявив Лукашенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Олександр Лукашенко фактично дав згоду на приїзд в країну так званих "слідчих" з окупованого Донбасу для допиту затриманого опозиційного журналіста Романа Протасевича. На думку експертів це свідчить про фактичне визнання маріонеткових "республік" ЛДНР на Донбасі.