RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Санкції проти РФ і війна на Донбасі: з'явилися деталі зустрічі Зеленського з сенаторами США

Президент України Володимир Зеленський та низка чиновників провели зустріч з делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомляється на офіційному сайті Президента України.

Володимир Зеленський зазначив, що на тимчасово окупованих територіях та вздовж українського кордону знову спостерігається концентрація російських військ. Також там збільшилась кількість російських літаків і військової техніки.

“Тобто Росія лише на словах декларує відведення своїх сил та виконання зобов’язань. Загалом відведено лише близько 10 тисяч військових”, – зауважив він.

Також під час зустрічі з сенаторами відбулося відеовключення військового керівництва із зони проведення ООС на Донбасі. Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак нагадав, що в населеному пункті Оріхове Луганської області, де він перебував під час розмови, 27 травня від кулі снайпера загинув український військовий.

Хомчак заявив, що Росія утримує збройні сили у прикордонних районах Воронезької, Білгородської, Ростовської областей та у тимчасово окупованому Криму. Він наголосив на тому, що обстріли українських позицій тривають.

За його даними, з початку дії режиму тиші зафіксовано 52 випадки застосування снайперської зброї російськими підрозділами, внаслідок чого загинуло 23 та отримали поранення 12 українських військовослужбовців.

Президент України наголосив на важливості продовження політики санкцій Росії допоки вона не припинить агресивні дії.

“Нинішні санкції з боку ЄС та США на сьогодні вже не працюють – Росія звикла з цим жити, забираючи при цьому інші території та загрожуючи Європі. Весь цивілізований світ не може цього дозволяти. Тому я вважаю, що треба не просто тиснути, а вибудувати новий формат санкційної політики”, – зазначив Зеленський.

Американський сенатор Жінн Шахін зауважила, що США також має дані щодо концентрації російських військ біля кордонів України. Вона заявила, що потрібно надіслати “дуже сильний сигнал Росії”, який примусить її відвести війська від українських кордонів.

Нагадаємо, раніше Зеленський оцінив ймовірність масштабного вторгнення Росії в Україну.