RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Є ключовий момент: американський дипломат розповіла, навіщо Байдену зустріч з Путіним

Президент США Джо Байден хоче зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним, щоб обговорити питання ядерної угоди з Іраном.

Таку точку зору в інтерв'ю "Апострофу" висловила колишня радниця американського президента Джорджа Буша-молодшого і дипломат Держдепу США з часів президентства Рональда Рейгана Дебра Кейган.

За її словами, адміністрація президента США хоче "повернутися до дружби з Росією".

"І цікаво, що навіть якщо Дональд Трамп мав шалені ідеї щодо Путіна, України та всього іншого, то люди навколо нього - як держсекретар Майк Помпео або Джон Болтон - забезпечували то, що ми накладаємо санкції і Україна отримує зброю для оборони. Ця адміністрація говорить дуже голосно про Росію, але не робить великих кроків. Логіка, як видається мені, тільки одна - дати Росії відчути себе краще ", - уточнила вона.

За словами дипломата, у неї є інформація про те, що Байден готовий не чіпати "Північний потік-2", якщо Путін виведе війська з Донбасу.

думаю, це смішно. Не вірю, що Путін погодився б на таке", - додала Кейган.

Також вона вважає, що адміністрація американського президента допустила ряд помилок, якими скористається Кремль у війні проти України.

Дипломат вважає, що Білий дім продемонстрував слабкість і спробував перекласти свою відповідальність на партнерів по НАТО.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Військова допомога Україні буде збільшуватися - американський дипломат Дебра Кейган.