RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Інакше ми це не зупинимо": Бужанський засвітив листування про скандальний законопроект, фото

Нардеп від партії "Слуга народу" Максим Бужанський закликав нардепів проголосувати за його законопроект №2797 про заборону героїзації осіб, які мали відношення до СС або брали участь у Голокості. Повідомлення Бужанський оппублікував в офіційному чаті фракцій в Telegram.

Фото листування зробив фотокореспондент "Апострофа" Роман Петушков.

"Колеги, дуже прошу вас всіх підтримати антиесесовський законопроект 2797, він відразу після декларування. Ви бачили позицію Офісу Президента, позицію послів Ізраїлю і Німеччини після маршу есесівців. Необхідно проголосувати, інакше ми це вже не зупинимо", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що цей законопроект саме про СС і Голокост "там немає ні ОУН, ні УПА, ні Бандери і Шухевича".

Далі в чаті видно, що комітет правової політики рекомендував прийняти законопроект у першому читанні.

Відзначимо, що законопроектом пропонується прописати в законі "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки" поряд з гербом і прапором Німеччини 1939-1945 років також символіку націонал-соціалістичної партії (НСДАП, зображення і написи, присвячені військово-поліцейської організації НСДАП - "СС" (Schutzstaffel), включаючи Ваффен-СС і всі підрозділи.

Раніше "Апостроф" писав, що 3 червня народний депутат від "Слуги народу" Ігор Васильєв вирішив поснідати прямо під час засідання парламенту, а також він неохоче слухав все те, що відбувається в залі.