RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

Скандал з Протасевичем: в МЗС України пригрозили Лукашенку, пообіцявши зробити боляче

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що дозволив бойовикам з Донбасу допитати затриманого журналіста Романа Протасевича. У відповідь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пообіцяв, що в цьому випадку диктатору "буде боляче".

Він наголосив, що своїми кроками Лукашенко підштовхує Україну до дій у відповідь, пише "ТСН".

Однак, за його словами, Київ не хоче політичної або економічної війни з Мінськом і буде "діяти виважено".

"Буде боляче Олександру Лукашенку. У нас є достатньо інструментів, щоб зробити людям і країнам, які не поважають територіальну цілісність України, боляче. Особливо, коли йдеться про Білорусь, з якою у нас багато зв'язків. В тому числі і економічних. Не буду розкидатися погрозами, але хочу сказати, що є речі, які ми не прощаємо. Неповага до територіальної цілісності України - одна з таких ", - заявив глава МЗС.

Кулеба не конкретизував, які кроки будуть зроблені, якщо бойовиків все ж пустять до Протасевича.

Він нагадав, що на даний момент дипломатичних каналів між Україною і Білоруссю немає.

"У нас є посольство. Є їх посольство тут. Втім, це для вирішення гуманітарних питань. Політичного діалогу між Україною і Білоруссю поки немає. Київ не визнав Лукашенка", - сказав Кулеба.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі дали жорстку оцінку "інтерв'ю", яке дав білоруським пропагандистам екс-головний редактор Telegram-каналу "NEXTA" Роман Протасевич, який перебуває у в'язниці КДБ.