RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Страшно подумати, що з ним робили: реакція мережі на нові "зізнання" Протасевича

У мережі дали жорстку оцінку "інтерв'ю", яке дав білоруським пропагандистам екс-головний редактор Telegram-каналу "NEXTA" Роман Протасевич, затриманий в Мінську. Журналіст перебуває у в'язниці КДБ.

"Апостроф" зібрав реакцію в соцмережах на його "зізнання" телеканалу ОНТ, про які кажуть, що вони зроблені Протасевичем після тортур.

"КДБ не помітило, що зап'ястя Протасевича покалічені тугими наручниками, руки опухлі, і ці страшні руки потрапили в кадр. Це один із видів катувань, коли руки німіють і втрачають чутливість, і наручники впиваються в руки. Уявляю, що вони роблять у в'язниці з подругою Протасевича Сапегой, щоб Роман з такими руками так старанно демонстрував невимушене спілкування з поставленим КДБ ведучим.

Ось ці руки - це повністю знищує всю достовірність всього того, що зараз вивергають в телеефірі, всі ті слова, які зараз змушують вимовити Романа. За це інтерв'ю треба вводити проти Лукашенка і його банди додаткові санкції", - написав український журналіст Юрій Бутусов.

Нагадаємо, Протасевича затримали після посадки в Мінську під вигаданим приводом пасажирського лайнера Ryanair, що прямував рейсом Афіни - Вільнюс. Пізніше Лукашенко заявив, що Протасевичу може загрожувати страта.

3 червня Верховна Рада засудила інцидент з літаком Ryinair.

Читайте також матеріал "Апострофа": Лукашенко стоїть на колінах, він відрізав собі шлях на Захід - російський правозахисник.