RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Як США тиснули на Зеленського: CNN розкрив деталі розмови Джуліані, Єрмака та Волкера

Телеканал CNN повідомив, що отримав в розпорядження аудіозаписи телефонних розмов адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані з колишнім спецпредставником Держдепу в Україні Куртом Волкером і главою Офісу президента Андрієм Єрмаком, який відбувся в липні 2019 року.

Відзначається, що дзвінок, отриманий CNN , свідчить, як Джуліані тиснув і умовляв український уряд розслідувати необгрунтовані змови проти тодішнього кандидата Джо Байдена.

За даними видання, Джуліані нібито наполягав, щоб Зеленський публічно оголосив про розслідування можливої корупції сина Байдена і заявив, що Україна втрутилася у вибори президента США в 2016 році, щоб "нашкодити Трампу".

CNN відзначає, що Єрмак під час зустрічі "терпляче слухав" і намагався спрямувати розмову на рішення дипломатичних питань. Він також хотів домовитися про дату візиту Зеленського в Вашингтон і дав сигнал, що "буде працювати, щоб рухатися вперед в розслідуваннях".

"Я абсолютно впевнений, що як тільки підтвердимо дати майбутнього візиту президента Зеленського в США, я готовий особисто контролювати підготовку ... Я буду готовий приїхати, і ми можемо особисто і детально обговорити всі питання, розслідування, які ви перерахували в розмові", - цитують в CNN слова Єрмака.

І Джуліані, і Волкеру сподобалося почуте. Волкер заявив, що натисне на Трампа, щоб той зателефонував українському президенту.

"Все, що нам потрібно від президента, - це сказати: я поставлю чесного прокурора, він проведе розслідування і відкопає докази, які зараз існують, і чи є інші докази причетності до виборів 2016 року, а потім справу про Байдена має бути припинено. Хтось в Україні повинен поставитися до цього серйозно", - говорив Джуліані.

Джуліані не відповів на прохання CNN прокоментувати аудіозапис.

Американські прокурори почали розслідування можливого втручання українських чиновників в вибори президента США в 2020 році.