RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Британії відкрився перший за час пандемії очний саміт G7: відео

У п'ятницю, 11 червня, на курорті Карбас-Бей в графстві Корнуолл на південному заході Англії розпочався перший за час пандемії очний саміт G7, в якому беруть участь лідери США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Італії, Канади та Японії.

На саміт, який триватиме до 13 червня, в якості країн-гостей запрошені Австралія, Індія, Південна Корея і ПАР, пише "Інтерфакс".

Очікується, що за підсумками саміту буде випущено спільне комюніке. Разом з тим, це перша велика міжнародна очна зустріч в верхах за участю Джо Байдена в якості президента США.

Як сказано в порядку денному саміту, 11 червня присвячено обговоренню відновлення економіки після пандемії, 12 червня будуть обговорюватися геополітичні виклики, торгівля і розвиток. 13 червня лідери країн G7 обговорять безвідповідальну і дестабілізуючу поведінку Росії та Китай.

Нинішній саміт організувала британська сторона, яка в цьому році є головою в "Групі семи". Попередній саміт країн "Великої сімки" пройшов в 2019 році у французькому Біарріці.

Як писав "Апостроф", раніше в Білому домі оприлюднили графік першої іноземної робочої поїздки президента США Джо Байдена і повідомили про заплановані зустрічі в Європі.