RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Україна отримає членство в НАТО - лідери Альянсу зробили важливу заяву

У НАТО підтвердили обіцянку прийняти Україну до Північноатлантичного альянсу і заявили про підтримку реформ, які наближують до цього.

Про це повідомляє видання CNN, у розпорядженні якого є текст комюніке, прийнятого главами держав-членів НАТО.

"Ми підтверджуємо рішення, прийняте у 2008 році на Бухарестському саміті НАТО, про те, що Україна стане членом Альянсу і при цьому План дій щодо членства (ПДЧ) буде невід'ємною частиною цього процесу", - йдеться в документі.

Рішення саміту також закликає Україну просуватися до вступу в Північноатлантичний блок шляхом виконання річних національних програм.

"Україна повинна повною мірою використовувати всі інструменти, доступні в рамках КУН, для досягнення своєї мети - впровадження принципів і стандартів НАТО", - свідчить текст в комюніке.

Крім того, в документі йдеться про подальше проведення "широкомасштабних, стійких і неповоротних реформ" у всіх сферах, яке має здійснювати наша країна.

Раніше ми писали, що Білий дім оприлюднив заяву про сьогоднішню зустріч президента США Джо Байдена з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Президент США підтвердив свою прихильність захисту союзників на східному фланзі НАТО.