RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Данилов пообіцяв перевірити список контрабандистів і "злодіїв в законі"

Рада національної безпеки і оборони України додатково перевірить списки санкцій проти "злодіїв в законі", зокрема йдеться про трьох його фігурантів.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов на брифінгу після засідання 18 червня, який транслювався на сторінці Офісу президента в Facebook.

За його словами, РНБО отримала багато звернень, що деякі опинилися в списку санкцій помилково, тому було дано розпорядження про проведення додаткової перевірки. Її будуть проводити апарат РНБО, Служба безпеки і контррозвідники.

"Із залученням Служби безпеки, контррозвідки і всіх відповідних органів", - наголосив Данилов.

Як повідомляв "Апостроф", за словами українського політика і громадського діяча Борислава Берези, в списку санкцій РНБО проти "злодіїв в законі" є люди, які не є ані терористами, ані контрабандистами, ані злочинцями, вони - бійці добровольчих батальйонів. Це чеченці, які воюють за Україну, а після введення в дію рішення РНБО цих людей можуть вислати до Росії, яка дуже хоче їх отримати.

Нагадаємо, раніше Олексій Данилов пояснив присутність в списку санкцій проти "злодіїв в законі" бійців добровольчих батальйонів тим, що вони є фігурантами кримінальних справ.