RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

ЄС ввів санкції проти сім'ї Лукашенко і його поплічників

Європейський Союз запровадив санкції проти сім'ї та оточення самопровзглашенного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це повідомив в Twitter кореспондент Радіо Свобода в Брюсселі Рікард Йозвяк.

За його словами обмеження торкнуться 78 осіб і 8 організацій наближених до Лукашенка.

Санкції передбачають заморожування активів і заборону на отримання віз. У список осіб потрапили кілька бізнесменів, членів сім'ї Лукашенко, а також ректори, прокурори, судді, поліцейські і високопоставлені військові.

Зокрема, нові санкції торкнуться компаній МАЗ, БелАЗ, Logex, "Нова нафтова компанія", Sohra, Bremino Group, Globalcustom і "Белаеронавігація".

Обмеження торкнуться бізнесменів Олексія Олексина, Олександра Зайцева та Михайла Гуцерієва, політика Олега Гайдукевича, заступника голови МВС Миколи Карпенкова, депутата Геннадія Давидька, помічника прокурора Аліни Касьянчик, міністра оборони Віктора Хреніна, пропагандистів Андрія Муковозчіка і Сергія Гусаченка, прес-секретаря МВС Ольги Чемоданової.

Раніше глава МЗС ФРН закликав розширити санкції на сектори білоруської економіки. За словами Гайко Мааса, санкції треба поширити на цілі сектори білоруської економіки, привівши в приклад калійну промисловість та енергетику.

Крім того, необхідно "позбавити Мінськ можливості залучати кошти всередині ЄС за допомогою випуску державних облігацій", зазначив Маас.

Відзначимо, що це вже четвертий пакет санкцій проти режиму Лукашенка. Санкції вводять в зв'язку з порушеннями прав людини, тиском на опозицію, а також з-за примусової посадки в Мінську літака Ryanair і затриманням засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича.