RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Меркель виступила з несподіваною заявою щодо переговорів з Путіним - у Києві вже відреагували

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель переконана, що ЄС повинен залишатися у діалозі із Росією, адже вона є "великою сусідкою ЄС на континенті".

Про це вона заявила перед зустріччю з президентом Франції Еммануелем Макроном, пише DW.

"Ми дуже зацікавлені, якщо ми хочемо безпеки та стабільності в ЄС, залишатися у діалозі з Росією, як тяжко це не було б", - наголосила канцлерка.

За її словами, "якщо президент США Джо Байден зустрічається з Володимиром Путіним як президентом Росії і веде дуже відкритий діалог, то принаймні виправдано, що ми з європейської боку робимо те саме".

Меркель зазначила, що лише завдяки переговорам можна прозондувати позиції одне одного. Макрон погодився з Меркель і, своєю чергою, наголосив на важливості виробити спільну лінію ЄС щодо Росії.

У свою чергу міністра закордонних справ Україні Дмитро Кулеба зазначив, що МЗС України вважає, що припинення політичного діалогу високого рівня між ЄС і Росією є частиною політики санкцій ЄС щодо Росії.

Він переконаний, що відновлення діалогу може тільки підірвати політику невизнання і ефективність режиму санкцій.

Він нагадав, що рішення заморозити саміти між ЄС і Росією було прийнято в 2014 році на тлі російської агресії проти України.

Раніше Меркель запросила Зеленського в Берлін обговорити ситуацію на Донбасі.