RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Зеленський підписав рішення РНБО про санкції проти російських банків на території ОРДЛО і Криму

Президент Володимир Зеленський ввів в дію санкції проти низки російських банків, в число яких входять Газпромбанк і Ощадбанк. Своїм указом він ввів в дію відповідне рішення РНБО від 18 червня.

Про це йдеться в оприлюдненому на сайті президента України указі.

Указ президента вводить в дію рішення РНБО від 18 червня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". РНБО своїм рішенням від 18 червня вирішила підтримати внесені Національним банком України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Вони мають бути застосовані низки фізичних і юридичних осіб.

Забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів мають Кабінет міністрів, спільно з СБУ та НБУ.

Також Міністерство закордонних справ має поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

На сайті президента також опублікували список фізичних і юридичних осіб, щодо яких застосували персональні спеціальні економічні та інші санкції.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський зробив заяву після засідання Ради національної безпеки і оборони в п'ятницю, 18 червня, на якому були застосовані санкції проти низки осіб, в тому числі бізнесменів Дмитра Фірташа і Павла Фукса.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: