RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

"Наводимо порядок": Зеленський прокоментував рішення РНБО по Фірташу і Фуксу

Президент України Володимир Зеленський зробив заяву після засідання Ради національної безпеки і оборони у п'ятницю, 18 червня, на якому було застосовано санкції проти низки осіб, в тому числі бізнесменів Дмитра Фірташа і Павла Фукса.

Про це йдеться в повідомленні в офіційному Telegram-каналі глави держави.

Президент зауважив, що на засідання РНБО було ухвалено Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України, яка визначає основні напрями та завдання державної військово-промислової політики. Зокрема, нею передбачено удосконалення системи стандартизації, уніфікації та управління якістю продукції відповідно до стандартів НАТО.

Також на засіданні розглянуто питання військово-технічної співпраці України з іншими державами.

"Продовжено санкції проти низки осіб, які було впроваджено рішенням РНБО від 21 червня 2018 року і введено в дію Указом Президента України № 176. Ухвалено рішення про запровадження санкцій ще проти 12 осіб, які перебувають у статусі суб'єкта підвищеного злочинного впливу. За пропозицією Служби безпеки України ухвалено рішення про застосування санкцій щодо Фірташа Д. В., Фукса П. Я., Чемезова С. В., Шелкова М. Є.", - зазначив Зеленський.

Також на засіданні ухвалено рішення про анулювання низки ліцензій на видобуток титану та інших ресурсів.

"Ліцензії, зокрема на видобуток природного газу, повернуті державі. Наводимо порядок!", - додав Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", в списку санкцій РНБО проти "злодіїв в законі" знайшли бійців добровольчих батальйонів. Це чеченці, які воюють за Україну, а після введення в дію рішення РНБО їх можуть вислати до Росії.