RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Абсурдні звинувачення і залякування: в Україні відповіли на рішення Лукашенко щодо закриття кордонів

МЗС України відреагувало на тотальне перекриття кордону з Україною невизнаним президентом Білорусі Олександром Лукашенко. Диктатор звинуватив Україну в нібито “поставці величезної кількості зброї”.

Про це повідомляє “РБК Україна”.

"Україна категорично відкидає звинувачення Олександра Лукашенка про нібито постачання зброї. Ми ніколи не втручалися у внутрішні справи Білорусі. Не збираємося цього робити і в майбутньому", - каже речник МЗС України Олег Ніколенко.

За його словами, офіційних повідомлень про закриття кордону не надходило. Наголосив, що від цього постраждає насамперед білоруський народ, а не український. Також нагадав, що режим Лукашенка продовжує в Білорусі політику дезінформації, репресій і залякування, хоч білоруси заслуговують на гідне життя в демократичній країні, де поважаються права людини та верховенство права.

"Переконані, що ніякі абсурдні звинувачення і залякування не зможуть відвернути білоруський народ від дружнього українського народу і України як держави, що поважає і захищає права людей", - каже речник.

Як повідомляв "Апостроф", Європейський Союз ввів санкції проти сім'ї та оточення самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Обмеження торкнуться 78 осіб і 8 організацій наближених до Лукашенка. Санкції передбачають заморожування активів і заборону на отримання віз. У список осіб потрапили кілька бізнесменів, членів сім'ї Лукашенко, а також ректори, прокурори, судді, поліцейські і високопоставлені військові.