RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

У Сенаті США заблокували призначення в Держдеп, вимагають санкцій проти "Північного потоку - 2"

Представник республіканців в американському Сенаті Тед Круз заблокував кілька ключових призначень у Держдепартаменті США. Таким чином політик намагається домогтися від адміністрації Джо Байдена введення санкцій проти "Північного потоку - 2".

Про це з посиланням на свої джерела повідомляє NBC News.

Тринадцять кандидатів, затверджених Комітетом з міжнародних відносин Сенату, не можуть остаточно зайняти свої посади. Серед них претенденти на такі посади як держсекретар з розвідки, два заступники міністрів та інші.

Сенатор з Техасу Круз використовує своє право відкладати розгляд питань, щоб затягнути призначення. Таким чином політик намагається зробити більш жорсткою політику адміністрації Байдена щодо російського газопроводу.

Нагадаємо, 26 травня президент США Джо Байден вирішив не вводити санкції проти оператора "Північного потоку - 2" компанії Nord Stream 2 AG. Він пояснив, що відмовився від санкцій, аби не псувати відносини з європейськими партнерами.

Пізніше, в кінці червня, Білий дім заявляв про те, США продовжать використання санкцій проти компаній, причетних до будівництва "Північного потоку-2".