RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Продовження арешту Медведчуку: суд переніс рішення

У четвер, 8 липня, Печерський районний суд Києва сьогодні не прийняв рішення про продовження запобіжного заходу підозрюваному у державній зраді нардепу Віктору Медведчуку. Після 13-годинного засідання суддя Сергій Вовк пішов до нарадчої кімнати і оголосив перерву до завтра.

Про це стало відомо з онлайн-трансляції засідання, яку веде ZIK UA TV.

Засідання перенесли на 9 липня, його мають оголосити в 8: 00-8: 30.

З 13 травня Віктор Медведчук перебуває під домашнім арештом і змушений носити електронний браслет. Термін його арешту закінчується 9 липня.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний прокурор Ірина Венедиктова підписала підозру у держзраді Віктору Медведчуку і народному депутату від "ОПЗЖ" Тарасу Козаку. Цього ж дня в його будинок нагрянули з обшуками.

В СБУ підкреслили, що мають "аргументовані докази протиправної діяльності і співпраці даних осіб з країною-агресором". Досудове розслідування триває.

13 травня Печерський районний суд Києва прийняв рішення відправити Медведчука під цілодобовий домашній арешт, 13 травня на нього надягли електронний пристрій контролю.

24 червня правоохоронці знову нагрянули з обшуками до оточення Медведчука. Зокрема обшуки проходили в партійному офісі, кабінетах та будинках найближчих соратників проросійського політика.