RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Німеччина зробила важливу заяву щодо Донбасу: які вимоги до України і Росії

Україна і Російська Федерація повинні виконати зобов'язання, взяті на саміті "нормандської четвірки" в Парижі у грудні 2019.

Про це заявила пресслужба МЗС Німеччини.

"Рівно рік тому Тристороння контактна група домовилася про додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню. Воно було і є надійним знаком того, що мир можливий. Однак останнім часом ми спостерігаємо більше бойових дій і збільшення жертв", - йдеться в повідомленні.

Берлін закликав Москву бути конструктивною.

"Необхідно відкриття переходів через лінію розмежування, розмінування та виведення важкої зброї. Україна повинна імплементувати "формулу Штайнмаєра" в законодавство", - заявили в МЗС.

На думку зовнішньополітичного відомства Німеччини, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повинна отримати безперешкодний і безпечний доступ до всієї зони ООС.

Нагадаємо, згідно з "формулою Штайнмаєра", на Донбасі спочатку повинні пройти місцеві вибори і тільки потім контроль над кордоном з Росією буде передано Україні. Однак Київ наполягає на виході іноземних військ з Донбасу і переході контролю над кордоном українським прикордонникам і тільки потім - пройдуть вибори.

Читайте також інтерв'ю: Формула Штайнмаєра - інструмент мирного плану, а військова реінтеграція Донбасу буде катастрофою - дипломат.