RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Саміт з Криму: названо ім'я впливового чиновника, який представить США

Міністр транспорту США Пітер Буттіджич представлятиме США на саміті "Кримської платформи", що відбудеться 23 серпня в Києві.

Про це "Суспільному" повідомив член "Кримської платформи", депутат Верховної ради і лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв ("Європейська солідарність").

"США направляють (в Україну - ред.) міністра транспорту, він досить впливова фігура в Кабінеті міністрів США, це Піт Буттіджич", — розповів Джемілєв.

Джерела "Суспільного" у дипломатичних колах також підтвердили інформацію про приїзд міністра транспорту США на саміт "Кримської платформи".

Пітер Буттіджич - політик, міністр транспорту США, колишній мер міста Саут-Бенд у штаті Індіана. Він лейтенант резерву ВМС США, ветеран війни в Афганістані.

Він неодноразово заявляв, що Росія є "руйнівною", "ворожою" силою на світовій арені, і що її форма "олігархічного капіталізму" є серйозною проблемою для Сполучених Штатів.

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден і віце-президент Камілла Харріс не приймуть участь в першому саміті "Кримської платформи". Але на саміті буде присутній член уряду.