RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У НАБУ показали відео погоні за авто СБУ з Чаусом

В НАБУ зажадали передачі їм екссудді Миколи Чауса, якого забрали у поліцейських та незаконно утримують в будівлі Центрального управління СБУ, на вулиці Володимирській, 33, та показало кадри погоні детективів за розшукуваним.

Відповідне відео Національне Антикорупційне бюро України опублікувало у Facebook.

Детективи ідентифікували автомобілі, якими працівники СБУ перевозили розшукуваного. На їх вимоги зупинитись та передати їм Чауса співробітники служби безпеки не реагували. У підсумку суддю-корупціонера незаконно доставили на вул. Володимирську, 33, де знаходиться Центральне управління СБУ.

НАБУ наголосило, що відповідно до ч. 1 ст. 210 КПК України уповноважена службова особа зобов’язана доставити затриманого до найближчого підрозділу органу досудового розслідування.

“Правоохоронці мають дотримуватися закону і передати підозрюваного, який розшукується детективами, уповноваженим представникам Національного бюро”, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, скандального колишнього суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса, якого у квітні 2021 року викрали в Молдові невідомі, було виявлено у Вінницькій області. Втікач здався владі, але співробітники СБУ відбили його у поліції та вивезли в невідомому напрямку.

Раніше ми повідомляли, що у Києві біля Центрального управління СБУ, розташованого на вулиці Володимирській, 33, помічено автомобіль зі спецназівцями НАБУ, який заблокував в'їзд і виїзд. Це перший випадок в Україні, коли спецназ було задіяно проти спецслужби, хоча він і не пішов на штурм.