RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Саміт Кримської платформи: хто зі світових лідерів приїде до Києва і кого не буде

Відомо, що на перший установчий саміт Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня в Києві, приїдуть представники 30-ти держав і міжнародних організацій. При цьому лідери країн-учасниць нормандського формату присутні не будуть.

Про це пише ТСН.

У списку тих, хто підтвердив свою участь в саміті: США, Великобританія, Польща, Молдова, Грузія, Туреччина, країни Балтії, Франція, Німеччина, Австралія, Нова Зеландія, Південна Корея. Також відомо, що в Україну приїдуть президенти Латвії, Словаччини та Словенії.

При цьому Сполучені Штати Америки, Німеччина та Франція не будуть представлені на рівні лідерів. Від США до Києва приїде міністр транспорту Пітер Буттіджедж. За даними джерела видання, він відвідає Україну в статусі спецпредставника Джо Байдена, на що його уповноважить відповідний мандат.

Водночас адміністрації лідерів Німеччини та Франції поки не повідомили, хто приїде на саміт від їх держав, втім, як і Туреччина.

"Запрошення відповідним чином відправляли. Але ніхто на топ-рівні нічого не обіцяв. Тобто, я не бачила чітких обіцянок від світових лідерів. Тому не можна говорити про зниження рівня представництва", - прокоментувала виданню ситуацію директор програми безпекових студій Ради зовнішньої політики "Українська призма" Ганна Шелест.

Читайте також матеріал "Апострофа": Росія реагуватиме на Кримську платформу, але у них своя гра - Борис Бабин