RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Затримали скандального лісника, якому дзвонив Зеленський

У Харкові працівники НАБУ затримали скандального керівника "Гутянського лісгоспу" Віктора Сису, якому дзвонив президент Володимир Зеленський і запрошував до Офісу президента, а також його двоюрідного брата Валерія Пасічника. Їм вже оголосили про підозри.

Про це повідомляє Police Control.

“3 серпня 2021 року детективи Національного бюро за процесуального керівництва САП затримали за підозрою у заволодінні деревиною на суму понад 50 млн грн директора одного з державних підприємств лісового господарства Харківської області та керівника однієї з підконтрольних йому компаній (який є його родичем)”, - повідомляють в НАБУ.

Цього ж дня НАБУ та САП повідомили про підозру у заволодінні майном держпідприємства двом керівникам ще двох приватних компаній. Їхні дії кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України.

У справі фігурують компанії "Стеклосервіс", "Атлантіс С" та "Профіт Доп". За даними слідства, директор держлісгоспу Харківської області та керівники підконтрольних йому ТОВ організували схему з продажу деревини за заниженими цінами. Загалом йдеться про продаж упродовж 2018-2019 рр. близько 15 тис. куб. м. деревини, в результаті чого держлісгосп недоотримав понад 50 млн грн.

Нагадаємо, в липні 2019 року Зеленський в ході свого візиту до Харкова зустрівся з директором ДП "Жовтневий лісгосп" Русланом Чагаровським. У причетності до масштабних вирубок той звинуватив екс-голову обласного лісгоспу Олександра Зінченка і кандидата на цю посаду Віктора Сису. Після цього Зеленський особисто набрав останнього і запросив його приїхати в Офіс президента.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що суд відсторонив від посади скандального керівника "Гутянського лісгоспу" Віктора Сису.