RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Британський депутат назвав три головні виклики, що стоять перед українською дипломатією

Головними викликами для дипломатії України є газогін "Північний потік - 2", війна на Донбасі та російська окупація Криму. При цьому країна має багато друзів, і Європа хотіла б, щоб після проведення реформ Україна стала її частиною.

Про це напередодні святкування 30-річчя незалежності України заявив "Апострофу" член Шотландської національної партії, депутат Британського парламенту, кавалер ордена "За заслуги" III ступеня в Україні Стюарт Макдональд.

"Якщо бути чесним, головний виклик - це "Північний потік - 2" і просто неймовірне рішення Білого дому і Берліна. І воно залишиться великим викликом для української зовнішньої політики і її дипломатичного прогресу. Але Україна має багато друзів і її "м'яка" дипломатія дійсно має значення", - сказав британський парламентар.

Основними викликами у зовнішній і внутрішній політиці, на його думку, є війна та окупація Криму. Макдональд також згадав проведення реформ і боротьбу з корупцією.

"Я не розумію, чому у вас критикують дипломатів за відсутність всеосяжної стратегії - це все великі виклики і це те, з чим справляється Україна. Я не думаю, що все так погано, кількість друзів, які підтримують Україну, зростає. Європа хотіла б, щоб Україна стала її частиною в результаті реформ", - зазначив британський депутат.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Демократія в Україні виявилася дуже життєздатною, попри величезні виклики - британський парламентар Стюарт Макдональд.