RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Висуває важкі умови: Волкер пояснив, чому Росія не йде з Донбасу

Росія виведе свої війська з окупованої частини Донбасу лише після досягнення угоди про перехідний механізм. При цьому Києву доведеться піти на компроміс.

Про це заявив в інтерв'ю телеканалу "Дім" спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України (2017-2019 рр.) Курт Волкер.

Він припустив, що одним з варіантів розв'язання проблеми може бути введення миротворчих сил.

"Вони кажуть, що хочуть провести місцеві вибори. Кажуть, що хочуть амністії. Вони вимагають особливого статусу і кажуть, що все це прописано в Мінських домовленостях. Але ці речі, навіть місцеві вибори, не можуть відбуватися в умовах окупації! Тому потрібен якийсь перехідний механізм, який, знову-таки, має на увазі миротворчі сили", - висловив свою думку дипломат.

Другим варіантом врегулювання конфлікту на Донбасі Волкер назвав використання замість миротворчого контингенту поліції під керівництвом ОБСЄ.

Він зазначив, що міжнародні сили також можуть зайняти позиції на кордоні до того моменту, як Москва погодиться повернути українській стороні контроль в рамках реалізації Мінських угод.

Дипломат оцінив вимоги, які висуває Кремль як "дуже важкі умови".

"Чесно кажучи, вони зовсім несправедливі щодо України, тому що всі ці території українські, і це - Україна... Але щоб домогтися в кінцевому підсумку відновлення території, виведення російських військ, роззброєння незаконних збройних формувань - я вважаю, використання будь-яких з цих перехідних механізмів буде необхідним", - підсумував Волкер.

Читайте також матеріал "Апострофа": Повернення неможливо: коли Кремль остаточно поглине Донбас