RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

Влада Росії провернули несподіваний "фокус" з дружиною соратника Медведчука

Після введення пакету санкцій проти соратника Медведчука Тараса Козака, російські податківці пішли на "хитрість" з документами його цивільної дружини Наталії Лавренюк, яка теж потрапила під санкції РНБО.

Про це повідомило видання "Радіо Свобода", посилаючись на своїх журналістів з програми "Схеми".

Так, стало відомо, що ідентифікаційний номер і паспорт, які раніше належали Наталії Лавренюк, якимось чином тепер відповідають особистості якоїсь Світлани Жучкової. У той же час цій загадковій жінці "перейшли" і деякі інші персональні дані, під якими ще зовсім недавно значилася Лавренюк.

Варто нагадати, що Лавренюк є власницею, в усякому разі номінальної, безлічі нерухомості і бізнесу. Зокрема в столиці РФ на неї оформлена квартира, вартістю 13 мільйонів доларів США. Крім цього Лавренюк володіє деякою часткою в нафтовому бізнесі Російської Федерації. Діяльність цього бізнесу раніше потрапила під українські санкції.

Журналісти "Схем" з'ясували, що нині в онлайн-формі Федеральної податкової служби зазначено, що раніше належав ідентифікаційний номер громадянки РФ Наталії Лавренюк, а також ряд інших персональних даних, включаючи паспортні, зараз належить якійсь ЖУЧКОВА Світлані Петрівні.

При цьому ще в лютому цього року за всіма цими даними вважалася цивільна дружина Козака.

Журналісти спробували через соцмережі домогтися від Лавренюк будь-яких коментарів з цього приводу, однак жодної відповіді не послідувало.

При цьому "Схеми" відзначили, що відповідні зміни в документах провели не у всіх державних структурах. Наприклад, в реєстрі юридичних осіб Росії вказаний ідентифікаційний номер і далі закріплений за Наталею Лавренюк.

Раніше ми також повідомляли про те, що слідство у справі держзради Медведчука і Козака завершено: подробиці.