RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Зеленський розповів про зустрічі і мету візиту в США: відео з Вашингтона

Президент України розпочав робочий візит до США. До Вашингтона українська делегація прибула напередодні, а сьогодні у Володимира Зеленського було призначено 8 зустрічей, на першій з яких домовилися про спільне будівництво енергоблоку Хмельницької АЕС.

Про свої плани глава України розповів журналістці ТСН.

Перша зустріч вже пройшла в Міністерстві енергетики та принесла підписання Меморандуму про спільне будівництво енергоблоку Хмельницької АЕС. Це буде пілотний проект, пізніше буде побудовано ще 4 блоки за технологією компанії Westinghouse electric.

Далі заплановано зустріч з керівником Пентагону Ллойдом Остіном, на якій має бути підписано три оборонних угоди.

Також Зеленський сподівається на економічні домовленості. За його словами, буде великий диспут про "Північний потік - 2".

Увечері перша леді відкриє український аудіогід в Музеї, який є резиденцією першого президента США Джорджа Вашингтона. Також подружжя Зеленських буде присутнім на відкритті "Українського дому".

Зустріч з лідером США Джо Байденом пройде в Білому домі 1 вересня. Глави держав спілкуватимуться віч-на-віч.

У столиці США український президент пробуде 2 дні.

Нагадаємо, представники ОПУ розкрили деталі візиту Володимира Зеленського в Сполучені Штати Америки. Крім головної зустрічі з американським лідером Джозефом Байденом, яка запланована на 1 вересня, український гарант відвідає безліч церемоніальних заходів і підпише ряд важливих договорів.