RU  UA  EN

Середа, 19 червня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 червня

Всі новини

Підвішений стан: чому міністр оборони стоїть першим у списку на виліт з Кабміну

Прізвище міністра оборони Андрія Тарана регулярно називають у числі кандидатів на виліт з Кабінету міністрів. Він був у списку на звільнення ще перед парламентськими канікулами, але в підсумку обмежилися звільненням трьох його заступників і зміною головкома ВСУ.

Про це в коментарі "Апострофу" розповів політичний експерт Володимир Фесенко.

За його словами, якщо ситуація не зміниться і всі проблеми в оборонному відомстві залишаться, Таран поплатиться посадою.

"Зараз для нього дуже важливе випробування в США - підписання оборонної угоди, але в будь-якому разі, по ситуації в Міноборони буде робитися висновок, залишиться він у кріслі чи ні", - каже експерт.

Дотепер Таран утримувався на посаді, як стверджують джерела на Банковій, завдяки керівнику ОП Андрію Єрмаку, який просунув його на посаду. Але і він тепер може не врятувати свого протеже - кажуть, президент Зеленський хоче залишитися в пам'яті українців як керівник держави, за якого армія активно модернізувалася, але за нинішнього міністра оборони цього явно не відбувається, тому час від часу називають кандидатів на зміну йому, каже "Апострофу" політолог Віталій Кулик.

"Про заміну Тарана розмови йдуть давно, називають і прізвище його наступника - нинішнього директора "Укроборонпрому" Юрія Гусєва, а от про Ірину Верещук в цьому контексті вже не згадують. Словом, Таран - серед тих, хто перебуває в "підвішеному стані", - каже Кулик.

Більше читайте на "Апострофі" в статті: Розстрільний список: кого з міністрів можуть скоро позбутися на Банковій.