RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Зеленський підтримав подвійне громадянство: є одне "але"

Президент Володимир Зеленський, який перебуває з робочим візитом у США, заявив на зустрічі в Стенфордському університеті, що підтримує подвійне громадянство в Україні.

Про це повідомляє телеканал "Дім".

За його словами, це питання зараз розглядається серед депутатів Верховної Ради.

"Але тут дуже важливо, це актуально саме сьогодні. Тому складно. Ви самі розумієте, як це було з тимчасовою окупацією українського півострова. Ви знаєте правду, що паспортизація була довгою, протягом більше 20 років паспортизація російськими паспортами громадян України на території Криму" , - нагадав Зеленський.

Він додав, що зараз паспортизація проходить і на окупованому Донбасі, де українцям роздали близько 600 тисяч російських паспортів.

Глава держави вважає, що в мирний час Рада могли б швидко прийняти закон про подвійне громадянство, якби він був пріоритетним. Він міг би поширюватися на осіб з українським корінням, а також для українських діаспор по всьому світу.

"Тому питання дуже складне саме тому, що є паспортизація", - додав Зеленський.

Нагадаємо, на засіданні РНБО в лютому 2021 говорилося, що в Україні планують посилити контроль за наявністю другого паспорта . Особливо стежитимуть за подвійним громадянством осіб, які претендують на державні посади.

Читайте також на "Апострофі": По кому подзвін: чому на Банковій згадали про подвійне громадянство.